Räsänen, Aino: Näkemiin helena, Pää pystyyn Helena, Päivi, Helenan tytär ja Helena ja etelän tyttö. *** Hauskan nostalgista suomikuvaa. Uuden vuoden alussa Rupesi mietityttämään Helenasarjasta Päivin tarina, miten se oikein meni. Oli pakko ruveta virkistämään muistia.

Adichie, Chimamanda Ngozi: Huominen on liian kaukana *** novelleja Nigeriasta. Luulin viimeiseen novelliin asti, että kyseessä on romaani, jossa lähestytään samaa teemaa useiden eri ihmisten kautta ja lopussa nivelletään tarina yhteen. Luin innokkaasti, tykkäsin ja yhtäkkiä olinkin viimeisellä sivulla hieman typertyneenä. Mieleni kirkui, että missä loppu, missä loppu. :)

Don Rosan kootut 1, 2 ja 3 *** sarjista

Ehrnrooth, Karin: Vinoon varttunut tyttö *** Hieno asema ja raha ei tuo onnea. Tykkäsin kovin

Yukimura, Makoto: Planetes 3 ja 4 . *** scifimagnaa avaruuden roskakuskeista 

Ruiz Zafon, Carlos: Tuulen varjo *** Tykkäsin tonnilla! Sanelma luepa!

Brunk Holmqvist, Karin: Pieni potenssipuoti *** Hassunhauska hyväntuulen kirja iäkkäistä siskoksista, jotka saavat uutta potkua elämään, kun naapuriin muuttaa uusi asukas. Siskokset keksivät vahingossa potenssilääkkeen ja alkavat myydä sitä lehti-ilmoilla. Ihanasti kirjoitettu tarina ikääntymisestä, osin hukkaan heitetystä elämästä  ja siitä, miltä tuntuu löytää itsensä ja elämäilonsa takaisin vanhana.

Hed, Mikael & Sarno, Jaakko: August Jessor: Tyrskylä. ** Ihan mukiinmenevä "dekkari"sarjis

hyvä tammikuu.

-sisko