Delisle, Guy: Shenzhen ***

Sisko kehuki näitä Delislen sarjiksia jo tossa aiemmin. Mitään siitä muistamatta satuin lainaamaan tällasen houkuttelevan näkösen opuksen kirjastosta. Tää kertoo siis Delislen kokemuksia työkomennukselta Kiinasta. Mukavaa arjen ja erilaisuuden kohtaamisen kuvausta. Tykkäsin tosi paljon ja suositan.

Edginton, Ian: Leviathan *

Murhamysteerio laivalla, joka kuljettaa 30.000 matkustajaa. Jotain yliluonnollista liittyy asiaan, ja se yliluonnollisuus on miun mielestä tän sarjiksen huonoin puoli. Paljon paremmin ois toiminu film noir-tyyppisenä dekkarisarjiksena. Lisäks häiritsi se, et laivan koko oli jotenkin överi, eikä sitä ollu selkeestikään mietitty tarpeeks tarkkaan. Aika heikko esitys.

Ōba, Tsugumi: Death Note * 

Luin jostain ylitsepursuavia kehuja tästä sarjiksesta, ja sainkin sit koko sarjan käsiini. En oo hirveen innostunu mangasta, mut toi Planetes sai miut vähän kattelemaan sarjiksia myös ns. aidan toiselta puolen. Death Notessa ideana on se, et kuoleman jumalat tylsistyy ja puottaa maan päälle Death Noten, joka on jonkunlainen musta vihko. Jos jonkun ihmisen nimi kirjotetaan vihkoon, se ihminen kuolee. Joku 17v jurnu saa vihon käsiinsä, ja rupee tappamaan kriminaaleja, aikomuksenaan tehä maailmasta utopia, jossa rikoksia ei ois. Alku näyttää ihan lupaavahkolta, mut sit touhu lässähtää viimeistään siinä vaiheessa, ko mukaan tulee joku isosilmänen teinipissis ja pitkätukkanen, voittamaton emo-tutkija. Jaapotusta ja pohdiskelua on satoja sivuja, ja tekee mieli jo raastaa tukkaa päästä. Paikoitellen meno on ihan ok, mut aika kökkö tää nyt loppupeleissä oli. En suosita tuhlaamaan aikaa tähän. 

ps. luulis et kirjailija viittis sen verran perehtyä englannin kieleen et tietäs mimmosia nimiä angoilla suunnilleen on, eikä vetäis vaan sinne päin (mm. Weekwood, Zakk Ibia jne) 

 

.mikkeri

pps. Pistin noita lippuja vähän noitten teosten perään sen mukaan millä kielellä mie ne oon lukassu. Näkee vähän sit et millä kielellä ne ainakin löytyy. Ei lippua = på finska