Tiesithän, että rumat ajatukset rumetnavat koko ihmisen, vaikka hän olisi alunperin kuinka kaunis tahansa. Koukkuleukainen, vinksottavahampainen taas heijastelee kauneutta, mikäli hänen ajatuksensa ovat kauniit.

Herra ja rouva Nilviö eivät ole herttaisimmasta päästä ihmisiä. Ne tekevät toisilleen koko ajan pikku ilkeyksiä, jotka paisuvat ja paisuvat suuremmiksi. Akka laittaa ukon kaljatuoppiin lasisilmänsä ja säikäyttää ukon hyväksi, siitä suivaantuneena ukko laittaa akan sänkyyn sammakon. Akka kostaa tekemällä ukolle matoisaa spagettia ja ukko taas... Mitä kaikkea ehtivätkään? Lueppa. Joka tapauksessa nämä tapahtumat ovat alkusoittoa ja kertovat millaisista ihmisistä on kyse, kun puhutaan Nilviöistä.

Nilviöillä on apinaperhe, jota herra kouluttaa tekemään temppuja päällään. Siis totta. Kaikki temput koko ajan päällään seisten. Lisäksi Herra Nilviö sivelee joka keskiviikko puun apinahäkin vieressä tiukkatarra-liimalla saadakseen lintuja lintupiiraaseen. Apinat toivovat pääsevänsä karkuun, toisaalta he haluavat, ettei yksikään lintu juutu puuhun, mutta linnut eivät ymmärrä afrikaksi kerrottuja varoituksia. Jotakin pitäisi tehdä myös Nilviöille, ettei kenenkään tarvitse enää koskaan kärsiä heidän takia.

-sisko