Remes, Ilkka: Pahan perimä **

Perusremestä jälleen. Tällä kertaa mukana natsielementtejä etc. Ihan luettava, ei kovin yllätyksellinen.

Soininvaara, Taavi: Vihan enkeli (äänikirja) **

Soininvaaran perusjännäri, jossa pahiksen asemassa ovat (yllättäen) USA:n salakähmäiset tiedusteluorganisaatiot, ja onhan siellä suuryrityksetkin mukana hääräämässä. Paikoin kököhkö, mutta ihan viihdyttävä muuten. Jokunen _hyvin_ irtonainen vitsintynkä kirjasta löyty, mm. yhdessä kohtaa lueteltiin jotain kännityyppejä. Ei passannu ollenkaan yhteyteen tai koko kirjaan.

 

Ja sit sarjiksiin... shoppailin itelleni ihanaisen iPadin, jota oon hypistelly kuola suupielestä valuen. Testailin lueskella sillä sarjakuvia, ja se soveltuukin siihen oikeen hyvin. Raportoin sit jahka jonkun e-kirjan luen, et miten se siinä asiansa ajaa. Mutta tässä listaa:

 

Gaiman, Neil & Andy Kubert: Marvel 1602 * 

En tykkää yhtään supersankarisarjiksista, mut tätä piti testata ko kaveri suositti. Periaattees täst ois voinu tehä ihan mielenkiintosen sijottamalla jotain noita supersankarielementtejä menneeseen aikaan (tässä tapauksessa 1602), mut se oli miun mielestä kädetetti importtaamalla vaan tutut (ja miljoonaan kertaan nähdyt) tyypit menneisyyteen. Hohhoijaa.

Millar, Mark & Brian Hitch: The Ultimates * 

Kaveri suositti tätä miulle, vaik ties etten tykkää supersankareista. Sano et tää on jotenkin erilainen. Ei ois pitäny uskoo, melkosta tuubaa. Pohjanoteerauksena viholliset, jotka on NATSIAVARUUSOLIOTA(!).

Van Hamme, Jean & Grzegorz Rosinski: Thorgal **(*) 

Näitä luettiin pikkutyttöinä Mustanaamioista. Thorgal seikkailee jossain keskiajan tuntumassa, ja on kotoisin tähdistä. Mukavasti sotkettu keskiaikaa ja magiaa ja jotain muita omituisuuksia, joita en tässä rupee spoilailemaan. En harmikseni löytäny tästä suomenkielistä versiota, mut menihän tuo tuolla toisella kotimaisellakin. Ikävästi huomasin noissa eri numeroissa olleen aika paljon laatueroja. Osa oli semmosta kuraa että sapen maun maisto jo suussa, osa taas meni nautittavasti eteenpäin. Suositan varauksella.

Wood, Brian: DMZ ** 

Sarjakuva mielenkiintosella idealla: Yhdysvallat on ajautunu sisällissotaan, ja sotaa käydään joka puolella. Tapahtumapaikkana on Manhattan, joka on jääny näitten kahen taistelevan osapuolen väliin ei-kenenkään-maaks. Saarella on vielä 400.000 asukasta, ja sinne rantautuu myös päähenkilö, joka on toimittaja. Paljon hyviä ideoita, mut tuon yhen tähen nappasin pois siitä hyvästä, et välillä vedetään liikaa överiks, ja et tästä ois saanu hyvin paljon paremmanki :(:(

 

Yukimura, Makoto: Planetes 1-4 *** 

Sisko tätä mainostikin. Tulevaisuuden avaruuteen sijottuvaa sarjistsa, jossa päähenkilö on romunkerääjä. Toimii hyvin, ja jätti tahtomaan lisää. Hitusen tökki lukea ruutuja oikeelta vasemmalle, mut tuohon tottu kyl pikkuhiljaa. 

.mikkeri