Burn out vaanii nurkan takana. Tunnen sen hiipivän lähemmäksi ja yritän ajaa sitä kaikin keinoin kimpustani. Rankka kevät on ollut, mutta vielä pitäs pari kuukautta jaksaa. Näitä "helppolukuisia" kun nakkelee väliin, niin saa aivot vähän lomaa ja jaksaa taas painaa. Eli kolme dekkaria on taas luettuna. yllätyin, kun huomasin, että yhtä näistä en ainakaan musita koskaan ennen lukeneeni. Olen luullut lukeneeni kaikki Christien suomennokset, mutta luulo ei näköjään ole tiedon väärti. Mikäs siinä. Aina se lukematon kirja kelpaa.

Salaperäiset rukiinjyvät
Ja ihan takakansi teksteillä sitten mennään "Sinä aamuna oli uuden konekirjoittajan, neiti Somersin, vuoro keittää tee. Sen tarjoili herra Fortescuelle hänen suosikkialaisensa, kaunis neiti Grosvenor. Konekirjoitusosaston rautainen esinainen, neiti Griffith, valvoi että firman teeseremonia sujui asianmukaisesti. Niinpä useammalla kuin yhdellä henkilöllä näytti olleen tilaisuus tiputtaa myrkky herra Fortescuen teekuppiin. Ruumiin vaatteiden taskuista löytyivät ne tavalliset tavarat: nenäliina, avaimet, pikkurahaa. Ja sitten jotain kerrassaan omituista. Takin oikeanpuoleisessa taskussa oli viljaa."

Jännä miten takakansi takertuu alkuun, kun jo alkupuolella päädytään siihen, että myrkky on taytynyt antaa herran aamiasessa kotona ja epäilyt kohdistuvat sen jälkeen pelkästään kotiin. Konekirjoittajattaria ei epäillä enää sen enempää.


Kortit pöydällä

Mr. Shaitana on kutsunut Poirot’n päivälliselle kertoessaan, että ihailee murhaajia, jotka eivät jää kiinni teostaan, täydellisiä murhaajia. Hän lupaa Poirot’lle, että päivällisillä on myös yksi tällainen rikollinen. Poirot’n saavuttua Shaitanan luokse, hän tapaa kolme muuta lain puolella olevaa ja selvästi neljä, jotka tulkitsevat lakia omien tarkoitusperiensä mukaan. Päivällisen jälkeen kaikki menevät pelaamaan bridge –peliä ja pelattuaan he huomaavat Shaitanan kuolleen. Kuka neljästä lainrikkojasta on murhaaja ja onko murhalla motiivi?

Ja se kolmas. Tämä pitää selvittää, sillä en todellakaan muista ja kirjan olen jo palauttanut kirjastoon. Pari viikkoa sitten sen luin, enkä saa päähän vaikka yritin kuuklata ja katsoa kirjaston sivuilta. Oisko ollut "Norsun muisti". Eikä näköjään ainakaan minulla ole.

-Sisko