Tämä se on ollu lukulistalla ilmestymisestään saakka, mutta vasta nyt sain luettua. Kaappasin kirjastosta kainaloon ja kaikkien hommien välissä, lähinnä iltaisin oon järkälettä jyrsinyt. Ihan hyvältä maistui.

Kirja kertoo vaihtoehtoisen historian Englannille 1800-luvun alkupuolelle. Teos luo myös tietyllä tavalla Englantilaisen magian historian kertomalla ja siteeraamalla "magian vanhoja kirjoituksia".

Mr Norrell tahtoo palauttaa magian Englantiin. Kuitenkin hän on ostellut kaikessa hiljaisuudessa kaikki vähänkin merkittävät magiaa käsittelevät teokset omaan kirjastoonsa. Narsistinen heppu, joka kuvittelee, että sitä kautta hän pystyy olemaan maagikko numero yksi.

Strangesta tulee Norrellin oppilas ja kuten aina nousee lopulta opettajaansa vastaan. Norrell ei tietty tästä tykkää ollenkaan. Monenlaista magiaa kokeillaan välillä arvaamattomin tuloksin. Menossa ovat mukana myös keijut, joilla on maagisia taitoja ihmistä enemmän. He eivät kuitenkaan käytä magiaansa hyvään vaan käyttävät sitä täysin omien mielihalujensa mukaan.

Mielenkiintoinen.

sisko