Pieniä tarinoita koirista, raitistumisesta, räyhähengistä, rahatukun löytymisestä...

Sulo Raitis, viisiviikkoinen, sekarotuinen koira löytyy espanjalaiselta kirpputorilta ja päätyy Doriksen pikkuveljeksi juuri kun kirjailijan raitistumispäätöksestä on kulunut kriittinen aika. Sattumuksia koirien ja isäntäväen elämästä ei puutu.

Teoksen parasta antia oli ensimmäinen kirjoitus Sulosta. Myös rahatukun löytymisepisodi kertoi omaa kieltään tietynlaisesta pankkihenkilöiden osaamattomuudesta hoitaa asioita maalaisjärjellä. Ihan viihdyttävää luettavaa.

Teoksesta huomaa kyllä Orasen raitistumisen. Hän kertoo rehellisen karulla tavalla siitä, miten havahtui oman juomisensa paljouteen. Viimeisimmät teokset ennen raitistumista ovat olleet täynnä alkoholin kanssa läträämistä, johtuiko lie juuri kirjailijan jatkuvasta pikku hiprakasta? Maku meni rahasta ja rakkaudesta -sarjan kirjojen kanssa. Sen jälkeen olen joihinkin uudempiin tarttunut, mutta en ole saanut luettua loppuun. Maan aamu -sarjasta taas pidin kovasti. Täytyypä katsoa kirjastosta, josko joku uudempi teos tarttuisi mukaan.

-sisko