Tämä se on kirjastossa jatkuvasti menossa, mutta ehdinpä kyydistä napata mukaan minäkin. Hayden alkaa valitettavan paljon toistaa itseään. Kun on lukenut muutaman teoksen, on lukenut kaikki. Sain kyllä luettua loppuun, mutta jääneekö seuraavat lukematta? Voi olla.

Hayden on psykologi, joka on erikoistunut valikoidusti puhumattomiin lapsiin. Lapset siis osaavat puhua, mutta ovat jostain syystä päättäneet olla puhumatta. Joutuessaan Haydenin kanssa tekemisiin, he ovat olleet usein monta vuotta puhumattaja heillä on paljon erilaisia psyykkisiä ongelmia, jotka heijastuvat myös heidän fyysiseen olemiseensa. Tässä tapauksessa jo 15-vuotias Kevin on ollut puhumatta jo ties kuinka kauan ja häntä pidetään toivottomana tapauksena. Hayden olettaa, että poika puhuu, kun hänelle annetaan siihen tilaisuus ja samalla hän yrittää selvittää, mitä pojan puhumattomuuden taustalla on; miksi hän ei puhu.

Ärsyttävää, kun muistan kirjan niin, että pystyisin kirjoittamaan siitä pitkästikin. Ne kirjat, joista todella olisin halunnut kirjoittaa ovat jo sekoittuneet päässäni kaikkeen siellä olevaan höttöön, etten saa niistä otetta. plääh.

-sisko (jos olet lukenut muutaman Haydenin, olet lukenut tämänkin)