Jaa-a. Ihan niiko siskokii, ni miekää en oo musitanu näitä miun lukemisia tänne kuittailla. Ihan vastaavanpituseen listaan en yllä ko edellinen, mut jotain oon kuitenki saanu "kiireiltäni" luettuu.

Siispä asiaan:

Kilpi, Marko: Kadotetut 

Ostin tän luettavaks pitkälle junamatkalle. Sopivasti riitti sisältöä sen matkan ajaks. Kyseessä on siis dekkari, jossa sekottuu yks pedofiili, tositv-julkkiksia ja outoja katoamisia. Poliisilla taas on jotain ongelmia ittensä ja muitten kanssa. Ihan suht viihdyttävä kirja.

Bryson, Bill: Notes from a Big Country 

Lukasin tän pitkästä aikaa uusiks. Kyseessä on yhen miun suosikkikirjailijan teos. Bill Bryson on kotosin USA:sta, mut asunu puolet ikäänsä Britanniassa. Bryson muutti takas meren toiselle puolelle, ja kirjotti "jäähyväisiks" kirjan (Notes from a small island), jossa kävelee saaren ympäri ja samalla kertoilee havainnoistaan. USA:n puolelle päästyään Bryson lupas kirjottaa pakinoita/kolumneja elämästä Ameritiikan Yhdysvalloissa. Nää lyhyet pätkät on sit julkastu ilmeisesti sanomalehessä Britanniassa, ja myöhemmin myös kirjana. Tykkään tosi paljon, ja suositan Brysonin teosten kahlaamista kaikille. Niitä on varmaan kymmenkunta, suomennettuja on ainakin yks (Lyhyt historia lähes kaikesta).

Remes, Ilkka: (näitä innostuin lukee aika monta putkeen)

Pääkallokehrääjä - Vaihtoehtomenneisyyden itäblokki-Suomi. Tykkään, ehkä paras Remes (vaik onki esikoisteos(!))

Ruttokellot - Taas ne venakot. Tällä kertaa mafiaa ja jotain bioaseisku-uhkailuja. Ihan viihdyttävä.

Nimessä ja veressä - Täst mie en iha hirveest tykänny. Jotenki keinotekonen tuo kontakti tässä. Lestadiolaisnaisia löytyy tapettuna, ja Irakissaki tapahtuu jotain hämärää. Ja ne vielä liittyy jotenki toisiinsa?!?

Hiroshiman portti - Sabotaasi Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla. Murha keskellä Pariisin iltapäiväruuhkaa. Levyke, jonka paljastuminen johtaisi Suomen presidentin eroon. Perusremestä.

Pedon syleily - Venäläisten salajuonia taas. Tällä kertaa valepuvussa ja toisen maailmansodan aikana. Ihan ok.

Karjalan lunnaat - Tässä kiristetään presidenttien hengellä Karjalaa takas. Ihan ok kirja, lopusta en tosin tykänny juurikaan.

 

.mikkeri