Joululomalla ois periaattees aikaa lukea, ja joulupukkikin muisti tuomisilla. Vaan eipä tuota oo saanu aikasiks. Muutaman pukintuomisen/ostoksen kerkesin kuitenki lukasta:

Jarla, Pertti: Fingerpori 2 

Toka fingerpori-albumi. Ei miun mielestä niin hyvä ko ykkönen ja kolmonen, mut perushyvää fingerporia. Suositan edelleen.

Remes, Ilkka: Shokkiaalto

Tän sanottiin loppuneen kaupoista. Joulupukki toi miulle kuitenki yhen, eli oli ollu ajoissa liikkeellä. Pahiksena häärää taas venäläisiä ja ex-stasi-agentteja. Juonia punovat Olkiluoto kolmosen päänmenoks. Ihan perusremestä, mukavaa aivot nollilla-lukemista. Suositan niille, joilla ei oo vielä Remes-ähkyä. 

Kourouma, Ahmadou: Ei Allahin tartte

Ostin tän eurolla. En oikeestaan ois paljoo enempää näin jälkikäteen aateltuna halunnukaan maksaa. Kirja kertoo lapsisotilaasta, joka soti Norsunluurannikolla ja Liberiassa. Periaatteessa voi olla ihan jees alkukielellä, mut suomennos tökki miun mielestä jonkun verran. Lisäks kirjailijan tapa lopettaa melkeen joka kappale tavalla sanoilla faforo (mun isän molo) tai äpärä oli ärsyttävää. En suosittele.

.mikkeri