Suvi Kinos menettää vanhempansa vain puolivuotiaana auto-onnettomuudessa. Äidin veljet eli Turakaisen enot ottavat lapsen hoitaakseen, koska hermostuvat siitä, että heidän kykyjään lapsenhoitajina aliarvioidaan.Isän sisko Pälvi Kinos ei pysty ajattelemaan lapsen huoltamista nyt, kun hän on avioitumassa johtaja Kaljusen kanssa.

Melkoiseen kyyditykseen Suvi sitten joutuukin viiden elossa olevan enonsa kanssa. Enot ovat alussa pikkuveljeä lukuunottamatta tohtoreita ja kieli on sen mukaista. Ensimmäiset pitemmät lauseensa Suvi hourailee vesirokkoisena: "semanttinen kehitys liittyy kiinteästi yleiseen kognitiiviseen kehitykseen".

Turakaisen enot yrittävät saada Suville lastenhoitajaa, mutta viisi tohtoria samassa taloudessa on liikaa useimmille. Lastenvalvoja Kaisa Kotivalon vierailut villa Landessa hermostuttavat aluksi enoja, löytääkö hän huomautettavaa Suvin hoidosta ja joutuvatko he luovuttamaan Suvin lastenkotiin.

Suvin kasvatus on suurpiirteistä, hän osaa kouluun lähtiessä monia asioita, joita muut hänenikäiset eivät osaa. Hän puhuu mm. muutamia lauseita swahilia ja osaa painia oikein painiottein, jatkokertomuksen kehittelytyössäkin hän on ollut mukana.

Parkkinen leikittelee useissa kirjoissaan sanoilla, mutta Suvi Kinos -trilogia lisäosalla (Suvi Kinoksen seitsemän enoa, Suvi Kinos ja puuttuva rengas, Suvi Kinos ja elämän eväät ja Suvi Kinos ja isöisän salattu elämä) on kyllä pelkkää sanojen ilotulitusta. Hauskaa sellaista.

-sisko