Livia, Napolin lähellä maaseudulla asuva italiatar rakastuu napolilaiseen Enzoon, joka joutuu kuitenkin lähtemään sotaan.

Vuosi 1944. Miehitetty Napoli.

Enzosta ei kuulu pitkään aikaan mitään ja Livia lähtee takaisin maaseudulle isänsä ja sisarensa luo. Maaseudun öky, Alberto on päättänyt saada Livian omakseen keinolla millä hyvänsä ja kiristää Liviaa niin, että Livia päättää lähteä takaisin Napoliin anoppinsa luo. Napolia sota on koetellut kovasti.

Saksalaiset ja liittoutuneet taistelevat, italialaiset siviilit yrittävät elää elämäänsä. Liittoutuneilla on ongelma. Sotilaat rakastuvat italiattariin ja tahtovat naimisiin. Virkaintoinen, nuori brittiupseeri James Gould saapuu "avioliittoupseeriksi" ja päättää laittaa lahjukset, mustanpörssin kaupan ja muun korruption järjestykseen. Napolilaiset juonittelevat hänelle kokiksi kauniin Livian, joka on loistava ruoanlaittaja.

Tie miehen sydämeen.. Livian loihtimat herkut saavat armeijan tölkkiruokaan tottuneen upseerin pään sekaisin. Teoksen lopussa sekä Livia että James joutuvat kohtaamaan sodan todellisuuden ja raakuuden.

-sisko