Pitkästä aikaa luin tämän teoksen, joka on ollut viitoittamassa matkaani fantasian syövereihin. Eka kerran luin tämän joskus 80-luvun lopulla ja kyllä, tämä on edelleen hyvä!

Polly on paljon mummonsa luona, sillä hänen vanhemmillaan on avioerokriisi, jossa molemmat yrittävät pitää Pollya kiistakapulana. Eräänä päivänä Polly huomaa muistavansa hämäriä asioita ja seikkoja elämästään. Muistot kerrostuvat kahdeksi, niihin jotka ovat tapahtuneet ja niihin jotka ovat tapahtuneet, mutta kummat oikeasti ovat tapahtuneet. Miksi mieli tuntuu niin oudolta, kuin yrittäisi saada liukasta saippuaa kiinni eikä tiedä mikä on totta ja mikä ei. Ja miksi tietystä talosta tulee hautajaissaatto aina 9 vuoden välein?

Jonesin 80-luvulla julkaistut teokset ovat teemaltaan hieman vaikeampiselkoisia kuin 2000-luvuilla julkaistut. Toisaalta esimerkiksi Liikkuvassa linnassa on paljon piirteitä, jotka eivät avaudu ensimmäistä kertaa lukiessa. uups. mutta se onkin alunperin kirjoitettu 1986, vaikka suomennettu vasta 2005.

-sisko tykkäs