Tunnetko Marsupilamin? Entä Pikon ja Fantasion? Niilo Pielisen? Etkö? Etpä arvaakaan miten mahtava sarjakuvapläjäys sinua odottaa kirjaston hyllyllä. Siinä on sadepäiviksi (ja aurinkoisiin päiviin myös) lukemista ja on kerralla mukavaa.

Sarjakuvapäivitykset on jääneet näköjään väliin. Sarjiksia tulee lukaistua vähän väliä muun tekemisen lomassa. Enkä edes muista, mitkä näistä viimeksi luin, kun olen kaikki lukenut monta monituista kertaa. Nimenomaan Franquinin sarjat on upeita, miksei vielä Tomen ja Janrynkin Pikot ja Fantasiot. Morvan ja Cauvin kumppaneineen jäävät kauaksi jälkeen. Uusimmat suomennokset ovatkin näitä jälkeen jääviä ja niinpä ne ensimmäisen selailun jälkeen saavatkin minun puolestani nyhjöttää kirjaston hyllyssä.

Seikkailua, uskomattomia käänteitä, jotka tuntuvat uskottavilta, hyvä juoni, huumoria ja mahtavat piirrokset. Piko ja Fantasio ovat enemmän seikkailunnälkäiselle lukijalle. Niilot taas koostuvat stripeistä ja niissä on aimo annos luovaa hulluutta niin juonessa kuin piirroksissakin mukana.

Tomelta ja Janrylta on tullut myös Pikku Pikoja, jotka kertoat Pikosta pienenä.

Suosittelen.

-Sisko-