takakantta lainatakseni:
Hotellinjohtaja on omaelämänkerta ja humaani tositarina, joka luo valoa maailman synkkien tapahtumien keskellä. Kertomus yhden miehen uskomattomasta taistelusta ja rohkeudesta mielettömyyden keskellä.

"Haluan teidän muistavan tämän: sant ovat tehokkaimpia aseita, joita ihmisillä on käytössään. Mutta ne voivat olla myös keino pysyä hengissä. Joskus ne ovat siinä ainut keino"

Kertomus ihmisten mielettömyydestä. Rotuerottelun käsittämättömyyttä. Tarinaa siitä miten ihmiset joista et olisi ikinä uskonut tarttuvat viidakkoveitsiin ja tappavat viattomia kanssaihmisiä vain siksi että nämä ovat Tutseja. Ja siitä kuinka yksikin ihminen voi tehdä hyvää jos tahtoo. Kertomus ihmisestä jolle jokainen ihmishenki on arvokas.

"..En erityisemmin pitänyt Fredistä, mutta kun hän myöhemmin ilmestyi Mille Collinesiin, olin iloinen nähdessäni hänet elossa. Varmistin että hän sai paikas sopivassa hotellihuoneess ja välttyi vaikeuksilta, johon hänen taustansa olisi saattanut antaa aihetta hänet tuntevien ihmisten keskuudessa. Niin suurta syntiä ei olekaan, että sen puolesta kannattaisi kuolla. Jos alkaa ajatella toisin, alentuu eläimeksi itsekin."

Ajattelemisen aihetta jokaiselle. Pysähdyttävää ja vavahduttavaa kerrontaa. Miten ihminen voi kohdella toista siten. Ja kun laajentaa näkökenttää huomaa että kuinka paljon meillä totisesti on oppimista Jeesuksen sanoista: "Tehkää ihmisille se mitä tahdotte itsellenne tehtävän"

Minut ainakin tämä laittoi ajattelemaan paljon. Myös sitä miten kohtelen itse kanssaihmisiä. Aina ei tarvitse viedä toisen henkeä kun jo "tappaa" toisen.

Sanelma suosittaa.