Kirjastossa "piipahtaessani" uutuushyllystä käteeni osui teos jossa kuvataan "yhden miehen nöyrää yritys noudattaa Raamattua mahdollisimman kirjaimellisesti"

Luin pätkiä siltä täältä ja ensimmäinen ajatus oli että huhhuh. Kirjoittajan tarkoituksena oli siis noudattaa ihan pilkun tarkasti kaikkea mitä raamatussa neuvotaan. (Älä tapa, Älä valehtele, Älä kiroa, Älä leikkaa partaasi, Älä istu vanhempien ihmisten seurassa..) Yksi hänen mielestä hulluimmista neuvoista oli että et saa pitää sekakuituisia vaatteita. Toinen että jos tappelet toisen miehen kanssa ja hänen vaimonsa tarttuu sinua sukuelimistä puolustaakseen miestään, pitää naisen käsi hakata irti.

Hän mm. rakentaa lehtimajan olohuoneeseensa ja perehtyy usean eri kristinuskon suuntauksen käsityksiin (käy mm. katsomassa amishien pesäpallo-ottelua, jossa ei kuulu kuin mailan lyöntiääniä). Kirjan takakansi tekstin mukaan Jacobsilla on aito halu ymmärtää, miksi uskonnolliset säännöt ovat syntyneet ja miksi niin monet nykymaailmassa vetoavat niihin.

En tiedä olisinko jaksanut lukea kokonaisuutena, kotona odottaa monta kirjaa lukijaansa niin jätin kirjastoon.

-Sanelma-