Suurimman osan Barksin sarjakuvista olen lukenut aiemmin. Välillä kirjoista löytää jonkun, jota ei ole lukenut pitkiin aikoihin ja se vasta tuntuu mukavalta. Vielä kun harvakseltaan sattuu silmiin ennen lukematon sarjis, niin jopa on ilo irti.

Maukkainta antia näissä teoksissa on kuitenkin selostukset Barksista ja sarjojen taustoista. Mitkä asiat maailmantilanteessa ovat todennäköisesti vaikuttaneet ja mistä Barks etsi inspiraationsa.

Muistan lapsuudesta, kun istun mummolassa Kallen huoneen lattialla ja luen Aku Ankkaa. Me olimme se kummallinen tilastovähemmistöperhe, johon ankkaa ei tullut. ;) Mummolassa oli suuren punaisen piirongin alakaapissa joitakin serkkujen tuomia lehtiä, joita luettiin aina siellä käydessä. Yhdessä oli sarjis, joka piti lukea moneen kertaan ja aina ensimmäisenä. Se sarjis oli Aku muuttomiehenä. Se on varmaan ensimmäinen Barks-sarjis, jonka muistan ja joka oli tosiaan niin hyvä, että se piti lukea aina vain uudestaan. En koskaan kiinnittänyt huomiota lehden kansikuvaan, joten sarja piti aina selaamalla etsiä niistä muutamasta lehdestä, joita kaapissa oli ja voi harmi, jos joku muu ehti ottaa juuri sen lehden ennen minua. (Alkaa vissiin tulla vanhaksi tämä täti, kun rupiaa nuin vanhoja muistaan? Varmaan osasin just just lukea.)

-sisko suosittaa Barkseja