Aikana ennen blogimaailmaa olen kirjannut lukusuosituksia ruutuvihkoon.

Löysinpäs tämän ruutuvihon komerojen kätköistä kun niitä siivoilin. Ajattelin sitten jakaa teillekin tämän.

Cherriére: Vanki nimeltä Papillon  !!!
Papillon, tuomittu elinikäiseen vankeuteen Pelastusten saarille. Hän ei aio antautua jäämään vankilaan vaan vapauteen on päästävä.
Suositan.

Ilkka Remes: Pedon syleily !!!
Toisen maailman sodan aikaisnen tarina miehestä joka on rakastava perheenisä ja samalla venäläinen vakooja. Eikä vaimo tietenkään tiedä tästä toisesta minästä mitään.
Suosittelen suuresti! Tämä on se kirja jonka Remekseltä olen ensimmäisenä lukenut, nyt jo moneen kertaan ja aina vaan tykkään. Edelleen minusta tämä on Remeksen parhaimpia teoksia.

Ilkka Remes: Karjalan lunnaat
HUipputapaaminen Suomessa. Amerikan ja Venäjän presidentit kohtaavat. Heihin ujutetaan kuolettava myrkky johon vasta-aine löytyy vain yhdeltä ihmiseltä. Panoksena Karjala.

Ilkka Remes: Pääkallokehrääjä
Eräs mies päättää puuttua historian kulkuujn. Suomi vapaaksi Venäjän vallan alta. Kutkuttava tarina siitä kuinka.

Ilkka Remes: Ruttokellot

Lentokonekaappauksen yhteydessä Suomen pääministeri murhataan. Hänet löydetään myöhemmin metsästä verettömänä. Mistä oikein on kysymys. Vaikka tuossa sanoinkin että tykkään itse ehkä eniten Pedon syleilystä niin kyllä mää silti kaikkia Remeksiä suositan. Uusimpia en tosin ole vielä käsiini saanut.

Orson Scott Card: Seitsemännen pojan seitsemän poika !!!
Fantasiakirja, Tähän kirjasarjaan kuuluu useampia teoksia, tästä ensimmäisestä tykkäsin erityisen paljon. (Muita kirjoja mm. Punainen profeetta, Oppipoika Alvin, Kisälli Alvin ja Sydäntuli)

Pulla Armas J.: Kolmannen sukupuolen saari !!!
Feministejä täynnä oleva laiva ajaa karille. KAikki pelastuvat läheiselle saarelle. Huippukirja. Niin huumori. SUOSITAN suuresti kutkuttamaaan nauruhermoja jos vain jostakin saatte käsiinne!

Tess Geritsen: Lapsen sydän
Elintenluovutusten takana on jotain epämääräistä. Abby päättää ottaa selville mistä on kysymys. Muutamia Gerritsenejä lukeneena, en ole koukkuun jäänyt, mutta mukavaa vaihtelua. Jännäreitä tai jotain sinnepäin :)

Kari Suomalainen: Karin päiväkirja (tai jotain sinnepäin) !!!
Tosi hauska kirja. Vuosi pilapiirtäjän elämää. Kandee lukea.

Matikainen Pauli: Iisisti Iskä !!!
Matikaisen perhe lomailee. Matikaisen perheenpään kirjoitustyyli on lennokasta ja hupaisaa. Niin herkullisia kuvauksia elävästä elämästä.
Suositan kaikkia Matikaisia luettavaksi.

Näistä lopuista en oo kirjottanu mitään kummempaa ylös, vain sen kuinka kovasti suositan huutomerkeillä, että jos oikeinkin lukemisen arvoinen niin saa 3 huutomerkkiä. :)

Steel Daniel: Lahja

Valtonen Hilja: Vaimoke !!!

Geishan muistelmat  !!!

Harris RObert: Enigma  !!!

Kaarina Terho: Marjetta Patruunan tytär !!!

Mustonen Enni: Nimettömät, Kielon jäähyväiset, Ruiskukkaseppele

Torey Hayden: Tiikerilapsi !!!


Zana Muhsen:
myyty

Sasson Jean: Prinsessa

Mahmoody Betty: Lastani ette saa

Nämä kolme ovat jollain tapaa samantyyppisiä kirjoja. Länsimaiden ja arabimaiden kohtaamisesta. Eikä todellakaan tämä tapahdu kauniisti. En tiedä kykenisinkö enää lukea näitä, jäisin ehkä liikaa miettimään ja pohtimaan. Mutat yläaste ikäisenä luin tämäntyyppisiä kirjoja paljon.

Kim Hyun Hee: Sieluni kyyneleet !!!
Tositarina Pohjoiskorealaisesta agentista joka räjäytti lentokoneen joka oli matkalla Eteläkoreaan olympialaisiin. Kertoo niin vavahduttavasti siitä miten ihmiset voidaan aivopestä ideologiaan, niin että nämä luulevat sen olevan omaa ajatusta.

Frank Anne: Anne Frankin päiväkirja !!

Moliére: Saituri !!!

 

Suositteli Sanelma