Nyt on jäänyt pitkän aikaa päivittämättä ja monta kirjaa olen lukenut, enkä varmasti muista kaikkia. Pööllimmäisiä mieleentulevia yritän kirjata.

Saraspää on ollut jo pitemmän aikaa yksi suosikkikirjailijoistani. Oli mielenkiintoista lukea Ansiosidonnaista, kun olin aiemmin kirjamessuilla kuuntelemassa kirjan julkistamistilaisuutta. Saraspäähän on entinen poliisi ruuhkasuomesta, joka nykyään asuu Inarissa Inarijärven vuonon rannalla puolierakkona. Hän on kirjoittanut useita erilaisia teoksia; erätarinoita, nuortenkirjan, poliisijuttuja, vuodenaikojen kiertokulkuun ja luonnon järkevään hyödyntämiseen liittyviä.

Tämän kertainen on romaani lappalaisesta miehestä, joka saa lopputilin töiden vähetessä ja miettii omaa elämäänsä ja sen kiertymistä. Yllätykseksi itselleen hän on juovuspäissään tilannut Venäjältä vaimon.. Teoksessa Saraspää kuljetti miehen ja naisen välistä suhdetta rehellisesti ja kainostelematta mukana. Alun hämmennyksestä ja ärsyyntymisestäkin hiljaiseen hyväksyntään. Oisi vaan kirjoittanut muutaman sivun lisää, jotta olisi tiennyt kuin pahasti kävi. Utelias ja malttamaton minä jäi miettimään liikaa, kuinka Asko selviää pienen pojan kanssa ja palaako Nina elävien kirjoihin.

-sisko suosittelee