Aikanaan hurahdin ihan täysillä Remeksen Pedon syleilyyn.

Sen jälkeen on ollut "pakko" lukea kaikki Remekset. Tosin ensimmäisten nuortenkirjojen jälkeen en ole niitä enää lukenut. Eikä enää pidä kirjauutuutta varata heti kun se on ilmestynyt kirjastosta. Nyt sattui tuo viime vuoden lopulla ilmestynyt teos käteen ja lainasin ja luin.

Mitäköhän minun pitäisi tästä sanoa. Hmm. Kaikenkaikkiaan koen että kirja kirjalta mennään huonompaan suuntaan. Peruskuvio pysyy hyvin pitkälti samana kaikissa, Usa-Venäjä-Suomi ja valtiovallan salaliitot. Tässä kirjassa tuntui loppua kohden että aina vaan töytätään uusia ja uusia tyyppejä mukaan sähläämään samasta asiasta. Enkä sanoisi että Korpi on niin vahva henkilöhahmo että häntä välttämättä kannattaisi raahata mukana kirjasta toiseen. Toisaalta onhan se uusien tyyppien kehitteleminen hankalaa, mutta tulisko kirjasta raikkaampi jos Korpea ei venytettäisi mukana, hänen henkilökuvansa kun ei kuitenkaan ole mitenkään monipuolinen, vaan koen että tyyppi voisi olla kuka tahansa, kuten muutkin kirjan henkilöt?

Remes-faneille suositan, mutta jos et ole lukenut yhtään Remestä luen ennemin tuo Pedon syleily. Se on ja pysyy minun suosikkinani.