Dekkaria väliin. Miltei ainoita dekkareita, joita luen ovat Christien teokset. Tämä teos on tavallaan Neiti Marple-juttu, vaikka hän ei salapoliisityötä varsinaisesti tässä tee. Hän vain sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan kuullakseen ja nahdäkseen ratkaisevia asioita ja kertoo ne kysyttäessä poliisille.

Pääasiallinen tapahtumapaikka on Bertramin hotelli, joka on vanha, kunnianarvoisa ja onnistunut säilyttämään sadan vuoden takaisen tunnelman sodista huolimatta. Vierailijat ovat yhteiskunnan kaikkien epäluulojen yläpuolella kuten pappisväkeä, aatelia, tuomareita ja rikkaita amerikkalaisia. Vai onko tunnelma sittenkin tehty isolla rahalla? Ovatko vierailijatkin vain rekvisiittaa? Onko hotelli sittenkään niin puhdas pulmunen, kuin sen maine on?

Yleensä Christien dekkareissa menee pitkään, ennen kuin hoksaa kuka teki ja mitä. Tässä teoksessa huomaa jo melko pian dekkarin juonen ytimen, joskin sivujuoni -kaniikki Pennyfatherin tapaus- askarruttaa jonkin verran.Silti kirja oli ihan viihdyttävää luettavaa. Voin suositella dekkaristeille.

-sisko-